lauantai 21. tammikuuta 2023

Aurora Hentunen Quintet ja Lappeenranta Big Band kulttuuritila Nuijamiehessä la 28.1.2023 klo 19

 


Tammikuisessa pohjoismaisen jazzin konsertissa kuullaan pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen sävellyksiä hänen kahdelta ensimmäiseltä albumiltaan (Aurora Hentunen Quartet: Second Spring 2018, Frost 2019) sovitettuina Big Bandille, sekä Hentusen alkuperäisiä Big Band -sävellyksiä. Konsertin aloittaa Lappeenranta Big Band ja 2. setissä mukaan nousee lavalle Aurora Hentunen Quintet.

Vuonna 2017 perustettu Aurora Hentunen Quartet - nykyisin Quintet - on noussut yhdeksi mielenkiintoisimmista kotimaisista jazzyhtyeistä. Modernia suomalaista jazzia soittava AHQ äänitti lokakuussa 2022 kolmannen albuminsa, jossa on perinteisen kvintetti-kokoonpanon lisäksi kuultavissa elektronista äänitaidetta ja jousisovituksia. Tulevalla albumilla kuullaan myös palkittua basistia Linda Oh:ta (Pat Metheny Group). Aiemmin kvartettina tunnettu yhtye on saanut vahvistuksekseen saksofonisti Ukko Heinosen, joka on ollut mukana kvartetin Frost-albumin raidoilla ja ulkomaiden kiertueilla sekä tulevalla AHQ:n kolmannella albumilla.

"Hentusen vahvuutena on jotakin hyvin erityistä: hän kykenee yhdistämään melodisen selkeyden ja helppotajuisuuden rakenteellisesti monipuolisiin ja rikkaisiin kokonaisuuksiin. Musiikki on koko ajan helposti lähestyttävää, mutta se kehittyy ja kasvaa, pitää otteessaan, luo vahvoja tunnelmia." - Pentti Ronkanen / Suomijazz.com

Lappeenranta Big Band & Aurora Hentunen Quintet Lappeenrannan Kulttuuritila Nuijamiehessä lauantaina 28.1.2023 klo 19.00. Liput 18€ ja 15€ (Kulttuuritila Nuijamiehen jäsenet, Etelä-Karjalan Osuuspankin omistajajäsenet, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset) Livetosta ja Bar Nuijasta. K18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti